Αφορολόγητη η ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Με το άρθρο 84 του N.4982/2022, τον οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ, θεσπίζεται ως αφορολόγητη η συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ δράση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές».

Πιο συγκεκριμένα, η ως άνω ενίσχυση, που αφορά επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα σε μία από τις περιοχές του πιο κάτω πίνακα, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με χρέη προς το Δημόσιο, τους ΟΤΑ τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. 

Οι δικαιούχοι της ως άνω ενίσχυσης απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τη συμμετοχή τους στη δράση και για την είσπραξη της ενίσχυσης.

Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού 
Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου στον Δήμο Μινώα-Πεδιάδος
Δημοτικό Διαμέρισμα Δαμασίου στον Δήμο Τυρνάβου
Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοχωρίου στον Δήμο Ελασσόνας
Δημοτικές Κοινότητες Αμουρίου, Πραιτωρίου, Βλαχογιαννίου και Μαγούλας της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας
Δημοτική Ενότητα Αρχαίας Ολυμπίας
Δημοτικές Κοινότητες Λάλα, Αχλαδινής, Δούκα και Νεμούτα της Δημοτικής Ενότητας Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Δήμος Αργοστολίου, Δήμος Ληξουρίου, Δήμος Σάμης, Δήμος Ιθάκης
Δήμος Δυτικής Σάμου, Δήμος Ανατολικής Σάμου
Δημοτικές Κοινότητες Βρίσας και Σταυρού της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Ενημερωθείτε σήμερα δωρεάν από την RAPID για όλα τα ευεργετήματα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19. Τηλ. 211 411 5217, e-mail: info@rapidsoft.gr.


Η RAPID ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα υποστηρίζει περισσότερες από 500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε τρεις ακόμη χώρες. Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύτατο φάσμα εταιρικών αναγκών, τις οποίες ομαδοποιούμε σε πέντε πυλώνες:

  • Λογιστική – Φοροτεχνική – Tax Optimisation
  • Οικονομική Παρακολούθηση & Προγραμματισμός
  • Χρηματοδότηση  (Επιδοτήσεις, Δάνεια, Funds, Franchise)
  • Financial Software & ERPs
  • Online Παρουσία & Προβολή (e-shops, websites, fb pages)

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην Εταιρική Παρουσίαση