Ανώτατο όριο στις προμήθειες καρτών για συναλλαγές έως δέκα ευρώ.

Με το άρθρο 64 του ν. 5108/2024, τον οποίο θα βρείτε εδώ, τέθηκε για χρονικό διάστημα τριών ετών ανώτατο όριο στις προμήθειες για συναλλαγές αξίας έως δέκα ευρώ που διενεργούνται με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες ιδιωτών, εφ’ όσον οι κάρτες έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και η συναλλαγή πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις “μικρής λιανικής”.

Συγκεκριμένα:

(α) Η ανώτατη προμήθεια εκκαθάρισης που χρεώνεται ο έμπορος από τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών δεν δύναται να υπερβαίνει το 0,50% της αξίας της συναλλαγής.

(β) Η ανώτατη διατραπεζική προμήθεια δεν δύναται να υπερβαίνει το 0,10% της αξίας της συναλλαγής για χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες ιδιωτών και το 0,15% της αξίας της συναλλαγής για πιστωτικές κάρτες ιδιωτών.

(γ) Η ανώτατη χρέωση του παρόχου υπηρεσιών πληρωμών από διεθνείς οργανισμούς καρτών δεν δύναται να υπερβαίνει το 0,10% της αξίας της συναλλαγής.

(δ) Στη διάταξη εμπίπτουν οι εξής επιχειρήσεις:

MCC – 5994: Πρακτορεία τύπου και περίπτερα,

MCC – 5192: Βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες,

MCC – 5993: Είδη καπνιστών, καπνοπωλεία,

MCC – 5462: Αρτοποιεία,

MCC-4121: Ταξί,

MCC-5441: Καταστήματα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών ειδών,

MCC-5451: Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων,

MCC – 7216: Στεγνοκαθαριστήρια,

MCC – 7251: Καταστήματα επιδιόρθωσης υποδημάτων,

MCC – 5697: Ραφεία, επιδιορθώσεις/μεταποιήσεις ενδυμάτων,

MCC – 5949: Καταστήματα ειδών ραπτικής, πλεκτικής, ιδίως υφασμάτων,

MCC – 5499: Διάφορα καταστήματα τροφίμων, ψιλικατζίδικα, εξειδικευμένα καταστήματα,

MCC – 5399: Διάφορα καταστήματα γενικών εμπορευμάτων,

MCC – 5331: Καταστήματα ποικίλων ειδών (ψιλικών).

 

(ε) Από την ευεργετική αυτή διάταξη εξαιρούνται οι ανώνυμες εταιρείες και οι επιχειρήσεις που διαθέτουν περισσότερα από τρία τερματικά υποδοχής καρτών από τον ίδιο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών.

 

Ενημερωθείτε σήμερα από την RAPID για όλα τα ωφελήματα που δικαιούται η δική σας επιχείρηση, καθώς και για κάθε φορολογικό, ασφαλιστικό ή μηχανογραφικό ζήτημα που σας απασχολεί. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rapidsoft.gr.

Ο Όμιλος RAPID ξεκίνησε το 2011 και σήμερα υποστηρίζει περισσότερες από 500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε τρεις ακόμη χώρες. Αποτελείται από τρεις εταιρείες, την RAPID ΕΠΕ και την RAPID IKE στην Ελλάδα, και την RAPID SRL στη Ρουμανία.

Με μοναδικό και καινοτόμο τρόπο η RAPID είναι πλήρως καθετοποιημένη, με δικό της προσωπικό, και παρέχει ένα πλήρες πλέγμα υπηρεσιών σε πέντε νευραλγικά πεδία:

  • Λογιστικές, Φοροασφαλιστικές & Νομικές Υπηρεσίες
  • Μηχανογράφηση (Ανάπτυξη & Εμπορία Λογισμικού)
  • Χρηματοδότηση (Επιδοτήσεις, Δάνεια, Funds, Franchise)
  • Financial Monitoring (Reporting, Budgeting, Business Plans)
  • Online Παρουσία & Προβολή

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην Εταιρική Παρουσίαση

Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, η RAPID:

>> βρίσκει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας:

Μεθοδολογία Χρηματοδότησης

και σας υποστηρίζει με ένα πλήρες πακέτο λογιστικών, φοροτεχνικών και μισθοδοτικών υπηρεσιών και με καινοτόμα εργαλεία financial monitoring:

INSIDER Presentation

Τιμοκατάλογος Λογιστικής

Μαζί θα σχεδιάσουμε την άριστη λύση για την επιχείρησή σας, λύση που θα αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του επιχειρηματικού σας σχεδίου και θα λαμβάνει υπ’ όψιν της όλα τα δεδομένα, φορολογικά, ασφαλιστικά, χρηματοδοτικά και μηχανογραφικά, χάρη στην καθετοποιημένη δομή της RAPID και στη μακρόχρονη εμπειρία μας σε όλους τους ανωτέρω τομείς.