Διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις που καλούνται να επιστρέψουν εντόκως την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Χιλιάδες επιχειρήσεις ενημερώθηκαν την περασμένη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου από την ΑΑΔΕ ότι πρέπει να επιστρέψουν εντόκως το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής, είτε επειδή μείωσαν (μέσω απολύσεων) το προσωπικό τους κατά το διάστημα που ίσχυε ο όρος διατήρησης του μέσου όρου του προσωπικού, είτε επειδή δεν υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα myBusinessSupport, είτε επειδή δεν υπέβαλαν εγκαίρως φορολογικές δηλώσεις των ετών 2019 και 2020.

Εν συνεχεία, με δελτίο τύπου που εκδόθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ, προαναγγέλθηκε η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που καλούνται να επιστρέψουν εντόκως την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, καθώς και για τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων και παραλείψεων.

Ειδικότερα, με την εν λόγω ΚΥΑ θα προβλέπονται τα εξής:

  • Παράταση της καταβολής των ως άνω βεβαιωθέντων ποσών έως την 31η Ιανουαρίου 2023.
  • Παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022 της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport.
  • Ελάφρυνση του κριτηρίου διατήρησης του μέσου όρου του αριθμού των εργαζομένων (θα επιτρέπεται απόκλιση έως μία μονάδα).

Ενημερωθείτε σήμερα δωρεάν από την RAPID για όλα τα ωφελήματα που δικαιούται η δική σας επιχείρηση, καθώς και για κάθε φορολογικό, ασφαλιστικό ή μηχανογραφικό ζήτημα που σας απασχολεί. Τηλ. 211 411 5217, e-mail: info@rapidsoft.gr.


Η RAPID ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα υποστηρίζει περισσότερες από 500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε τρεις ακόμη χώρες. Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύτατο φάσμα εταιρικών αναγκών, τις οποίες ομαδοποιούμε σε πέντε πυλώνες:

  • Λογιστική – Φοροτεχνική – Tax Optimisation
  • Οικονομική Παρακολούθηση & Προγραμματισμός
  • Χρηματοδότηση  (Επιδοτήσεις, Δάνεια, Funds, Franchise)
  • Financial Software & ERPs
  • Online Παρουσία & Προβολή (e-shops, websites, fb pages)

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην Εταιρική Παρουσίαση