Καταργείται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης από μισθωτούς και συνταξιούχους

Με τις επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) καταργείται μεταξύ άλλων η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για περίπου 1 εκατ. φυσικά πρόσωπα που έχουν εισοδήματα μόνο από μισθούς και συντάξεις.

Τι αλλάζει:

Μέχρι πέρσι, η φορολογική δήλωση των ως άνω φυσικών προσώπων συμπληρωνόταν αυτομάτως από την ΑΑΔΕ, αλλά έπρεπε να οριστικοποιηθεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον φορολογούμενο ή από τον λογιστή του.

Από φέτος, η δήλωση θα προσυμπληρώνεται αυτομάτως από την ΑΑΔΕ και θα οριστικοποιείται και θα υποβάλλεται επίσης αυτομάτως, αν ο φορολογούμενος δεν διατυπώσει αντιρρήσεις εντός της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην παρ. 4 του άρθρου 36 του νέου νομοσχεδίου για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, το οποίο θα βρείτε εδώ.

Ενημερωθείτε σήμερα από την RAPID για όλα τα ωφελήματα που δικαιούται η δική σας επιχείρηση, καθώς και για κάθε φορολογικό, ασφαλιστικό ή μηχανογραφικό ζήτημα που σας απασχολεί. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rapidsoft.gr.

Ο Όμιλος RAPID ξεκίνησε το 2011 και σήμερα υποστηρίζει περισσότερες από 500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε τρεις ακόμη χώρες. Αποτελείται από τρεις εταιρείες, την RAPID ΕΠΕ και την RAPID IKE στην Ελλάδα, και την RAPID SRL στη Ρουμανία.

Με μοναδικό και καινοτόμο τρόπο η RAPID είναι πλήρως καθετοποιημένη, με δικό της προσωπικό, και παρέχει ένα πλήρες πλέγμα υπηρεσιών σε πέντε νευραλγικά πεδία:

  • Λογιστικές, Φοροασφαλιστικές & Νομικές Υπηρεσίες
  • Μηχανογράφηση (Ανάπτυξη & Εμπορία Λογισμικού)
  • Χρηματοδότηση (Επιδοτήσεις, Δάνεια, Funds, Franchise)
  • Financial Monitoring (Reporting, Budgeting, Business Plans)
  • Online Παρουσία & Προβολή

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην Εταιρική Παρουσίαση

Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, η RAPID:

>> βρίσκει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας:

Μεθοδολογία Χρηματοδότησης

και σας υποστηρίζει με ένα πλήρες πακέτο λογιστικών, φοροτεχνικών και μισθοδοτικών υπηρεσιών και με καινοτόμα εργαλεία financial monitoring:

INSIDER Presentation

Τιμοκατάλογος Λογιστικής

Μαζί θα σχεδιάσουμε την άριστη λύση για την επιχείρησή σας, λύση που θα αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του επιχειρηματικού σας σχεδίου και θα λαμβάνει υπ’ όψιν της όλα τα δεδομένα, φορολογικά, ασφαλιστικά, χρηματοδοτικά και μηχανογραφικά, χάρη στην καθετοποιημένη δομή της RAPID και στη μακρόχρονη εμπειρία μας σε όλους τους ανωτέρω τομείς.