Παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως 10 Σεπτεμβρίου

Παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 10 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε με σημερινό του δελτίο τύπου το Υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα μετατέθηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου η προσθεσμία πληρωμής της 1ης και της 2ης δόσης του φόρου εισοδήματος και των συνεκκαθαριζόμενων με αυτόν φόρων (τέλος επιτηδεύματος, χαρτόσημα μισθώσεων κλπ.).

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος καταβάλλεται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η τρίτη δόση θα είναι λοιπόν πληρωτέα στο τέλος Σεπτεμβρίου, η 4η δόση στο τέλος Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι για την παροχή έκπτωσης 3% τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφ’ άπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Η αρχική προθεσμία για την παροχή της ως άνω έκπτωσης ήταν το τέλος Ιουλίου, αλλά παρατάθηκε για το τέλος Αυγούστου με το άρθρο 82 του Ν.4821/2021 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το περασμένο Σάββατο.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρο τον Ν.4821/2021.

Ενημερωθείτε σήμερα δωρεάν από την RAPID για όλα τα ευεργετήματα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19. Τηλ. 211 411 5217, e-mail: info@rapidsoft.gr.