Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων στις 25 και 26 Ιανουαρίου

Την παράταση και για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου της αναστολής λειτουργίας της πλειονότητας των επιχειρήσεων στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Η αναστολή εφαρμόζεται στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ποιους φορείς του Δημοσίου και ποιες επιχειρήσεις αφορά η αναστολή.

Όσες επιχειρήσεις εμπίπτουν στην αναστολή:

  • Δεν θα λειτουργήσουν
  • Θα καταβάλουν κανονικά μισθούς στους εργαζομένους τους για τις δύο αυτές ημέρες
  • Δεν θα καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές για την απασχόληση των εργαζομένων τους για τις δύο αυτές ημέρες – οι εισφορές θα καταβληθούν στα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για όσες επιχειρήσεις ΔΕΝ εμπίπτουν στην αναστολή, ισχύουν όσα προβλέπει η εγκύκλιος 30354/2011 του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Παράλληλα το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας αναμένεται να παρατείνουν έως την 5η Φεβρουαρίου όλες τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων που λήγουν από 24 έως 31 Ιανουαρίου, π.χ. δηλώσεις ΦΠΑ, ΑΠΔ, VIES κλπ.

Ενημερωθείτε σήμερα δωρεάν από την RAPID για κάθε οικονομικό ζήτημα, και ιδίως για όλα τα ευεργετήματα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19. Τηλ. 211 411 5217, e-mail: info@rapidsoft.gr.