Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου

Με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποιήθηκαν τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους της ενέργειας. Το σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων έλαβε ήδη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για τους επαγγελματίες θα δοθεί τον Ιανουάριο οριζόντια ενίσχυση για την ηλεκτρική ενέργεια που θα αφορά τόσο τα αγροτικά, εμπορικά όσο και τα βιομηχανικά και επαγγελματικά τιμολόγια και θα ανέλθει σε 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα (65 €/MWh). Για το φυσικό αέριο η επιδότηση θα ανέλθει στα 30 €/MWh.

Για τα νοικοκυριά θα επιδοτηθούν όλες οι παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο E1, ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου. Η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή: Για τις πρώτες 150 KWh μηνιαίας κατανάλωσης η επιδότηση θα είναι 160 €/MWh, ενώ για κατανάλωση από 151-300 KWh η επιδότηση θα είναι 120 €/MWh, ήτοι ενίσχυση 42 ευρώ για τις πρώτες 300 KWh. Στα δε νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο η επιδότηση θα αυξάνεται στα 180 €/Mwh ή 54 ευρώ για τις πρώτες 300KWh. Για το φυσικό αέριο, η επιδότηση θα ανέλθει στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ενημερωθείτε σήμερα δωρεάν από την RAPID για όλα τα ευεργετήματα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19. Τηλ. 211 411 5217, e-mail: info@rapidsoft.gr

Η RAPID ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα υποστηρίζει περισσότερες από 500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε τρεις ακόμη χώρες.

Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύτατο φάσμα εταιρικών αναγκών, τις οποίες ομαδοποιούμε σε πέντε πυλώνες:

  • Λογιστική – Φοροτεχνική – Tax Optimisation
  • Οικονομική Παρακολούθηση & Προγραμματισμός
  • Χρηματοδότηση
  • Financial Software & ERPs
  • Online Παρουσία & Προβολή

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην Εταιρική Παρουσίαση