Παράταση έως 31 Αυγούστου της πληρωμής της 1ης δόσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ανάρτηση στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ των ποσών που οφείλουν να επιστρέψουν όσες επιχειρήσεις έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή “επιστρεπτέας προκαταβολής”. Όπως αναφέραμε και σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί σε 96 άτοκες μηνιαίες δοσεις (8 έτη).

Με χθεσινό δελτίο τύπου, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση έως 31 Αυγούστου της πληρωμής της 1ης δόσης για όσες επιχειρήσεις βλέπουν τα σημειώματα εκκαθάρισης να αναρτώνται στο taxisnet μετά τις 25 Ιουλίου.

Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν τι ισχύει σήμερα ως προς την οικονομική ενίσχυση που ονομάστηκε “επιστρεπτέα προκαταβολή”:

 Α. Η ενίσχυση χωρίζεται σε μη επιστρεπτεό ποσό (επιδότηση) και σε επιστρεπτέο ποσό (κρατικό δάνειο). Το επιστρεπτέο ποσό ανέρχεται σε ποσοστό 25% έως 50% της ληφθείσας ενίσχυσης, αναλόγως των κερδών (ή ζημιών) και της μείωσης κύκλου εργασιών που εμφάνισε η ενισχυθείσα επιχείρηση.

Β. Όσες επιχειρήσεις βρήκαν στο taxisnet το σημείωμα εκκαθάρισης έως την 25η Ιουλίου:

Πρέπει μέχρι τις 29 Ιουλίου να αποφασίσουν εάν:

(α) Θα εξοφλήσουν εφάπαξ το επιστρεπτέο ποσό (δάνειο) προκειμένου να κερδίσουν επιπλέον έκπτωση 15% ή

(β) Θα αποπληρώσουν το επιστρεπτέο ποσό σε έως 96 άτοκες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή σε 8 χρόνια, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως την 29η Ιουλίου.

Γ. Όσες επιχειρήσεις βρίσκουν στο taxisnet το σημείωμα εκκαθάρισης μετά την 25η Ιουλίου:

Πρέπει μέχρι τις 31 Αυγούστου να αποφασίσουν εάν:

(α) Θα εξοφλήσουν εφάπαξ το επιστρεπτέο ποσό (δάνειο) προκειμένου να κερδίσουν επιπλέον έκπτωση 15% ή

(β) Θα αποπληρώσουν το επιστρεπτέο ποσό σε έως 96 άτοκες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή σε 8 χρόνια, με την πρώτη δόση και την δεύτερη δόση να καταβάλλονται μαζί έως την 31η Αυγούστου.

Ενημερωθείτε σήμερα δωρεάν από την RAPID για όλα τα ευεργετήματα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19. Τηλ. 211 411 5217, e-mail: info@rapidsoft.gr.

Η RAPID ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα υποστηρίζει περισσότερες από 500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε τρεις ακόμη χώρες. Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύτατο φάσμα εταιρικών αναγκών, τις οποίες ομαδοποιούμε σε πέντε πυλώνες:

  • Λογιστική – Φοροτεχνική – Tax Optimisation
  • Οικονομική Παρακολούθηση & Προγραμματισμός
  • Χρηματοδότηση  (Επιδοτήσεις, Δάνεια, Funds, Franchise)
  • Financial Software & ERPs
  • Online Παρουσία & Προβολή (e-shops, websites, fb pages)

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην Εταιρική Παρουσίαση