Παράταση ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών έως 28 Φεβρουαρίου 2023.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 29 Απριλίου, ο ΕΦΚΑ υπενθυμίζει στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι μπορούν να διατηρήσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 πληρώνοντας μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά έτους 2021 για παροχές σε είδος και σε χρήμα. Η ευνοϊκή αυτή διάταξη καταλαμβάνει τόσο εκείνους που έχουν ήδη καταβάλει αυτό το ποσό, όσο και εκείνους που θα το καταβάλουν εντός του 2022.

Παράλληλα, ο ΕΦΚΑ καλεί όσους ασφαλισμένους του διαπιστώσουν μετά την 1η Ιουνίου 2022 ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει το ανωτέρω ποσό, να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην πλατφόρμα: «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη Μισθωτών», https://www.efka.gov.gr/el/elegchos-asphalistikes-ikanotetas-me-misthoton .

Τέλος, εμείς υπενθυμίζουμε ότι έως την 31η Μαΐου 2022 έχει παραταθεί η ασφαλιστική ικανότητα όλων των μη μισθωτών ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, ανεξάρτητα από το αν αυτοί πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και είναι ταμειακά ενήμεροι.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου του ΕΦΚΑ.

Τα παραπάνω νομοθετήθηκαν με το άρθρο 76 του Ν.4915/2022, τον οποίο θα βρείτε εδώ.

Ενημερωθείτε σήμερα δωρεάν από την RAPID για όλα τα ευεργετήματα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19. Τηλ. 211 411 5217, e-mail: info@rapidsoft.gr.


Η RAPID ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα υποστηρίζει περισσότερες από 500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε τρεις ακόμη χώρες. Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύτατο φάσμα εταιρικών αναγκών, τις οποίες ομαδοποιούμε σε πέντε πυλώνες:

  • Λογιστική – Φοροτεχνική – Tax Optimisation
  • Οικονομική Παρακολούθηση & Προγραμματισμός
  • Χρηματοδότηση
  • Financial Software & ERPs
  • Online Παρουσία & Προβολή

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην Εταιρική Παρουσίαση