Παράταση έως 02 Μαΐου της προθεσμίας για τα self-tests

Παρατάθηκε έως τις 2 Μαΐου η μεταβατική περίοδος εφαρμογής του μέτρου για τα self-test. Έως τότε, οι διενεργούμενοι έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα. Πρόστιμα θα επιβάλλονται από 3 Μαΐου.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εργαζόμενοι που είναι υπόχρεοι self-test θα μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία δωρεάν δύο (2) τεστ με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και της αστυνομικής τους ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Τα δύο δωρεάν τεστ αντιστοιχούν στην κάλυψη της υποχρέωσης διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τους εργαζομένους για τις δύο προσεχείς εβδομάδες, δηλαδή από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου και από 3 έως 9 Μαΐου.

Την εβδομάδα μετά το Πάσχα οι εργαζόμενοι θα προμηθευτούν ένα ακόμα τεστ, το οποίο θα αντιστοιχεί στην κάλυψη της υποχρέωσης διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για την εβδομάδα από 10 έως 16 Μαΐου.

Παράλληλα εκδόθηκε η εγκύκλιος 22963/23-04-2021 με χρήσιμες διευκρινήσεις και οδηγίες. Μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο σε αυτόν εδώ το Σύνδεσμο.

 

Ενημερωθείτε σήμερα δωρεάν από την RAPID για όλα τα ευεργετήματα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19. Τηλ. 211 411 5217, e-mail: info@rapidsoft.gr.