Οδηγός έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών.

Δύο σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος χρόνος ως προς τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σχετικά με την έκδοση και διαβίβαση παραστατικών στην ΑΑΔΕ:

 • Η πρώτη αφορά τη διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο – αντί 24 ωρών που ισχύει σήμερα – όλων των παραστατικών εσόδων που εκδίδονται με μηχανογραφικό τρόπο.
 • Η δεύτερη αφορά την υποχρέωση ενσωμάτωσης QR code στα ως άνω παραστατικά. Και για τις δύο αυτές αλλαγές μπορείτε να συμβουλευτείτε τις σχετικές μας αναρτήσεις.

Για τις ως άνω υποχρεώσεις, η RAPID είναι δίπλα σας και για να σας συμβουλεύσει ως προς την άριστη λύση, αλλά και για να σας προμηθεύσει τις καλύτερες μηχανογραφικές λύσεις της αγοράς.

Κατόπιν των τελευταίων αλλαγών, η RAPID τροποποίησε και ενημέρωσε τον Οδηγό Έκδοσης & Διαβίβασης Παραστατικών που έχει ετοιμάσει και τον οποίο θα βρείτε σε αυτόν εδώ τον Σύνδεσμο.

Η RAPID προτείνει γενικά τη λύση της “άυλης” τιμολόγησης μέσω παρόχου (ηλεκτρονική τιμολόγηση) για τους εξής λόγους:

 • Μειώνεται ο χρόνος παραγραφής κατά δύο έτη.
 • Μειώνεται ο χρόνος επιστροφής φόρων στις 45 ημέρες.
 • Παρέχονται σημαντικές φοροαπαλλαγές & επιδοτήσεις για τις δαπάνες που σχετίζονται με την ηλεκτρονική τιμολόγηση.
 • Εξοικονόμηση χώρου / χαρτιού / εργατοωρών.

Ενημερωθείτε σήμερα από την RAPID για όλα τα ωφελήματα που δικαιούται η δική σας επιχείρηση, καθώς και για κάθε φορολογικό, ασφαλιστικό ή μηχανογραφικό ζήτημα που σας απασχολεί. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rapidsoft.gr.

Ο Όμιλος RAPID ξεκίνησε το 2011 και σήμερα υποστηρίζει περισσότερες από 500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε τρεις ακόμη χώρες. Αποτελείται από τρεις εταιρείες, την RAPID ΕΠΕ και την RAPID IKE στην Ελλάδα, και την RAPID SRL στη Ρουμανία.

Με μοναδικό και καινοτόμο τρόπο η RAPID είναι πλήρως καθετοποιημένη, με δικό της προσωπικό, και παρέχει ένα πλήρες πλέγμα υπηρεσιών σε πέντε νευραλγικά πεδία:

 • Λογιστικές, Φοροασφαλιστικές & Νομικές Υπηρεσίες
 • Μηχανογράφηση (Ανάπτυξη & Εμπορία Λογισμικού)
 • Χρηματοδότηση (Επιδοτήσεις, Δάνεια, Funds, Franchise)
 • Financial Monitoring (Reporting, Budgeting, Business Plans)
 • Online Παρουσία & Προβολή

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην Εταιρική Παρουσίαση

Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, η RAPID:

>> βρίσκει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας:

Μεθοδολογία Χρηματοδότησης

και σας υποστηρίζει με ένα πλήρες πακέτο λογιστικών, φοροτεχνικών και μισθοδοτικών υπηρεσιών και με καινοτόμα εργαλεία financial monitoring:

INSIDER Presentation

Τιμοκατάλογος Λογιστικής

Μαζί θα σχεδιάσουμε την άριστη λύση για την επιχείρησή σας, λύση που θα αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του επιχειρηματικού σας σχεδίου και θα λαμβάνει υπ’ όψιν της όλα τα δεδομένα, φορολογικά, ασφαλιστικά, χρηματοδοτικά και μηχανογραφικά, χάρη στην καθετοποιημένη δομή της RAPID και στη μακρόχρονη εμπειρία μας σε όλους τους ανωτέρω τομείς.