Νέα ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 72 δόσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για τη θέσπιση της νέας ρύθμισης 72 δόσεων για τις ασφαλιστικές οφειλές που δημιουργήθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021. Η νέα ρύθμιση αφορά οφειλέτες που χαρακτηρίστηκαν ως “πληττόμενοι” βάσει ΚΑΔ με σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Η ρύθμιση θα είναι άτοκη αν ο οφειλέτης επιλέξει έως 36 δόσεις. Αν επιλεγούν περισσότερες δόσεις, η ρύθμιση θα βαρύνεται με επιτόκιο 2,5%. Η 1η δόση θα είναι πληρωτέα στις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Επιπλέον, οι ως άνω οφειλέτες θα μπορούν να ζητήσουν την αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων που «χάθηκαν» κατά το διάστημα από Μάρτιο 2020 έως σήμερα, πληρώνοντας μόνο τη δόση του Αυγούστου, και μάλιστα έως 30 Σεπτεμβρίου (οι υπόλοιπες απλήρωτες δόσεις θα μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης).

 

Ενημερωθείτε σήμερα δωρεάν από την RAPID για όλα τα ευεργετήματα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19. Τηλ. 211 411 5217, e-mail: info@rapidsoft.gr.