Την 1η Ιουλίου 2024 η ψηφιακή κάρτα στους κλάδους της μεταποίησης και του λιανεμπορίου

Με την υπ’ αριθμόν 24595/28-03-2024 απόφασή του, την οποία θα βρείτε εδώ, το Υπουργείο Εργασίας παρέτεινε έως την 1η Ιουλίου 2024 την υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους κλάδους της μεταποίησης και του λιανεμπορίου. Καλούνται οι επιχειρήσεις αυτές να εφαρμόσουν (δοκιμαστικά) ήδη από σήμερα την ψηφιακή κάρτα, αλλά κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις θα δέχονται από την 1η Ιουλίου και μετά.

Το σύστημα της ψηφιακής κάρτας εργασίας αφορά τους εργαζομένους που απασχολούνται με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας και έχουν φυσική παρουσία στο χώρο παροχής εργασίας της επιχείρησης. Περιλαμβάνονται δε και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω δανεισμού.

Ποιοι μπαίνουν τώρα στην ψηφιακή κάρτα

Οι επιχειρήσεις που ανήκουν κατά κύρια δραστηριότητα (βάσει ΚΑΔ) στον κλάδο της μεταποίησης (ήτοι όλοι οι ΚΑΔ με πρώτα δύο ψηφία από 10 έως και 33), καθώς και οι επιχειρήσεις που ανήκουν κατά κύρια δραστηριότητα (βάσει ΚΑΔ) στον κλάδο του λιανεμπορίου (ήτοι όλοι οι ΚΑΔ με πρώτα δύο ψηφία το 47)

Εξαιρούνται:

  • Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας, στα πετρελαιοειδή, στα ορυχεία (ήτοι όλοι οι ΚΑΔ με πρώτα δύο ψηφία το 19).
  • Τα ναυπηγεία (ήτοι όλοι οι ΚΑΔ με πρώτα τέσσερα ψηφία το 3011 και το 3012).
  • Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΒΟ – ΠΥΡ-ΚΑΛ).
  • Οι εργάτες γης, οι αλιεργάτες και οι εργαζόμενοι σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Σύνδεσμοι Νομοθεσίας

ΥΑ 49758/26-05-2022

ΥΑ 113169/27-12-2023

ΥΑ 24595/28-03-2024

Ενημερωθείτε σήμερα από την RAPID για όλα τα ωφελήματα που δικαιούται η δική σας επιχείρηση, καθώς και για κάθε φορολογικό, ασφαλιστικό ή μηχανογραφικό ζήτημα που σας απασχολεί. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rapidsoft.gr.

Ο Όμιλος RAPID ξεκίνησε το 2011 και σήμερα υποστηρίζει περισσότερες από 500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε τρεις ακόμη χώρες. Αποτελείται από τρεις εταιρείες, την RAPID ΕΠΕ και την RAPID IKE στην Ελλάδα, και την RAPID SRL στη Ρουμανία.

Με μοναδικό και καινοτόμο τρόπο η RAPID είναι πλήρως καθετοποιημένη, με δικό της προσωπικό, και παρέχει ένα πλήρες πλέγμα υπηρεσιών σε πέντε νευραλγικά πεδία:

  • Λογιστικές, Φοροασφαλιστικές & Νομικές Υπηρεσίες
  • Μηχανογράφηση (Ανάπτυξη & Εμπορία Λογισμικού)
  • Χρηματοδότηση (Επιδοτήσεις, Δάνεια, Funds, Franchise)
  • Financial Monitoring (Reporting, Budgeting, Business Plans)
  • Online Παρουσία & Προβολή

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην Εταιρική Παρουσίαση

Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, η RAPID:

>> βρίσκει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας:

Μεθοδολογία Χρηματοδότησης

και σας υποστηρίζει με ένα πλήρες πακέτο λογιστικών, φοροτεχνικών και μισθοδοτικών υπηρεσιών και με καινοτόμα εργαλεία financial monitoring:

INSIDER Presentation

Τιμοκατάλογος Λογιστικής

Μαζί θα σχεδιάσουμε την άριστη λύση για την επιχείρησή σας, λύση που θα αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του επιχειρηματικού σας σχεδίου και θα λαμβάνει υπ’ όψιν της όλα τα δεδομένα, φορολογικά, ασφαλιστικά, χρηματοδοτικά και μηχανογραφικά, χάρη στην καθετοποιημένη δομή της RAPID και στη μακρόχρονη εμπειρία μας σε όλους τους ανωτέρω τομείς.