Έλεγχοι στις επιχειρήσεις που δεν ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους μηχανές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του του Υπουργείου Οικονομικών, ξεκίνησαν ήδη οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στις επιχειρήσεις που δεν ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους μηχανές, ούτε προγραμμάτισαν ραντεβού με τον τεχνικό τους για να πραγματοποιήσουν τη διασύνδεση εντός του Απριλίου.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν αρχικά από επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω του 1 εκατ. ευρώ, πρόκειται όμως να επεκταθούν και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Όσες επιχειρήσεις δεν ολοκληρώσουν τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόστιμα 10.000 ευρώ αν τηρούν απλογραφικά βιβλία και 20.000 ευρώ εάν τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας τα πρόστιμα διπλασιάζονται και για κάθε επόμενη ίδια παράβαση τριπλασιάζονται.

Παράλληλα, από την 1η Απριλίου ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις λιανικής που υποχρεούνται να έχουν εγκατεστημένα POS και να δέχονται συναλλαγές με κάρτες. Όσες υπόχρεες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν POS βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου ύψους 1.500 ευρώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε τις σχετικές αναρτήσεις μας:

Μητρώο ΦΗΜ

Νέες προθεσμίες για τη διασύνδεση POS με ΦΗΜ

Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις για POS & IRIS

Οδηγός Έκδοσης & Διαβίβασης Παραστατικών

Σύνοψη & περίληψη υποχρεώσεων myDATA

Ενημερωθείτε σήμερα από την RAPID για όλα τα ωφελήματα που δικαιούται η δική σας επιχείρηση, καθώς και για κάθε φορολογικό, ασφαλιστικό ή μηχανογραφικό ζήτημα που σας απασχολεί. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rapidsoft.gr.

Ο Όμιλος RAPID ξεκίνησε το 2011 και σήμερα υποστηρίζει περισσότερες από 500 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε τρεις ακόμη χώρες. Αποτελείται από τρεις εταιρείες, την RAPID ΕΠΕ και την RAPID IKE στην Ελλάδα, και την RAPID SRL στη Ρουμανία.

Με μοναδικό και καινοτόμο τρόπο η RAPID είναι πλήρως καθετοποιημένη, με δικό της προσωπικό, και παρέχει ένα πλήρες πλέγμα υπηρεσιών σε πέντε νευραλγικά πεδία:

  • Λογιστικές, Φοροασφαλιστικές & Νομικές Υπηρεσίες
  • Μηχανογράφηση (Ανάπτυξη & Εμπορία Λογισμικού)
  • Χρηματοδότηση (Επιδοτήσεις, Δάνεια, Funds, Franchise)
  • Financial Monitoring (Reporting, Budgeting, Business Plans)
  • Online Παρουσία & Προβολή

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην Εταιρική Παρουσίαση

Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, η RAPID:

>> βρίσκει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας:

Μεθοδολογία Χρηματοδότησης

και σας υποστηρίζει με ένα πλήρες πακέτο λογιστικών, φοροτεχνικών και μισθοδοτικών υπηρεσιών και με καινοτόμα εργαλεία financial monitoring:

INSIDER Presentation

Τιμοκατάλογος Λογιστικής

Μαζί θα σχεδιάσουμε την άριστη λύση για την επιχείρησή σας, λύση που θα αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του επιχειρηματικού σας σχεδίου και θα λαμβάνει υπ’ όψιν της όλα τα δεδομένα, φορολογικά, ασφαλιστικά, χρηματοδοτικά και μηχανογραφικά, χάρη στην καθετοποιημένη δομή της RAPID και στη μακρόχρονη εμπειρία μας σε όλους τους ανωτέρω τομείς.